Monday, May 8, 2017

Bertenaga SEPANJANG Puasa




Lagi 3 minggu kita nak puasa dah. Alhamdulillah dipertemukan sekali lagi dengan bulan Ramadhan, untuk menambah amalan dan melipatgandakan pahala. Kena ambil peluang ni untuk pertingkatkan kesolehan diri. Di samping itu sebagai ibu rumahtangga ada macam-macam juga persediaan, bukan persediaan makanan je.

Dalam keadaan cuaca yang tak menentu akhir-akhir ini, Hari-hari kena doakan hujan turun, Namun semuanya atas kuasa dan kehendak Allah jua.

Jadi selain cuaca tak menentu, nak puasa pula tu, ada kebimbangan dapat dehidrasi. Ini terutama boleh berlaku kepada semua orang, terutamanya kanak-kanak, ibu menyusu dan ibu hamil, juga warga tua. Ada tips mudah nak elakkan dehidrasi ni.

Thursday, April 20, 2017

Rawat Diri Dengan Supplement




Bila kita dapat sakit apa yang kita buat?
Makan ubat untuk hilangkan sakit?
Adakah itu sesuatu langkah yang bijak? 
Sakit adalah petanda dari badan kita memberi tahu ada yang tak kena dan perlu dibetulkan. 

Perlukah Anda Mengambil Supplemen



Salam,
Jom baca enrti saya mengenai pengambilan supplemen dalam kehidupan kita??

PERLUKAH ANDA MENGAMBIL SUPLEMEN?

BAB 1:MAKANAN SEIMBANG DI ZAMAN MODEN?
--------------------------------------------------------------------------------

Thursday, April 13, 2017

Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati




Salam Semua..
Entri santai je petang ini..saja nak share dengan korang 

kita adalah manusia biasa yang tentula akan sakit kan..tapi banyak di antara kita yang bila sakit je  pi klinik kan?
Pernah tak kita pikir nak mencegah daripada mengubati?tentu jarang kan..
Saya petik kata-kata dari Page Dr.Suriyakhatun.

17 Sebab kenapa kena join Ahli Shaklee


Assalamualaikum..


Pada entri kali ini saya ingin berkongsi tentang kelebihan menjadi ahli shaklee yang ramai yang saya rasa belum tahu.

17 sebab kenapa kena join Ahli Shaklee😊
Membership Shaklee akan melayakkan anda mendapat peluang sebagai distributor dan seterusnya biznes leader
(InshaAllah andai satu hari berjaya menjadi biz leader Shaklee)
So jom kt tgk apa kelebihan seorang
DISTRIBUTOR Shaklee!

Friday, April 7, 2017

Carotomax Shaklee mampu hilangkan Masalah mata





Set Mata Shaklee : CarotoMax Shaklee mampu hilangkan masalah mata







Masalah mata seperti rabun, penglihatan terhad dan buta banyak berlaku di kalangan masyarakat kita. Ada yang terpaksa melalui pembedahan yang berkos tinggi. Jadi, atas nama membantu, saya ingin perkenalkan CarotoMax Shaklee.

Saturday, March 18, 2017

Telomeres Dan DNA Apa Kaitannya?



Hai Semua..

Hari ini saya akan kongsikan kaitan Telomeres dengan DNA kita.

APA ITU TELOMERES?
Telomeres merupakan salah satu komponen pada kromoson. Ianya terletak pada hujung kromoson yang berfungsi sebagai pelindung. DNA mengandungi semua informasi berkenaan kita termasuk warna mata, marna rambut, dan lain-lain lagi.

Monday, March 13, 2017

Kulit Bersih Dengan Vitamin C Shaklee




Entri kali ini saya nak share mengenai Vitamin C Shaklee Untuk  Kulit bearish.

Apa yang best sangat tu nanti akak explain detail. Keluarga kami memang dah lama gune Shaklee, saya selalu buat camni dan memang berkesan. Kalas malam tu saya rase macam nak demam, saya akan telan Vitamin C Shaklee 2 biji, memang esoknya tak jadi nak demam.

Saturday, March 11, 2017

Resveratrol Dan Kanser



Dalam entry lepas, Khasiat Resveratrol saya telah menerangkan kandungan Resveratrol dan bagaimana Resveratrol memberi kesan positif terhadap 4 mekanisme utama sel yang menyebabkan penuaan.
  • Kerosakan DNA – Vivix memelihari dan memulihara DNA dalam sel
  • Mengawal genetik – Vivix memberi kesan positif kepada sel yang mengawal genetik dan melembatkan penuaan daripada peringkat selular

Resveratrol Dan Anggur Merah Baik Untuk Jantung??



Hai Semua..

Entri kali saya ingin kongsikan kebaikan Anggur Merah atau Resveratrol untuk Jantung kita.
Jantung adalah organ yang paling penting bagi setiap bemda hidup di dunia ini. Terhentinya deegupan jantung tersebut maka tamatlah riwayat hidupan tersebut. Jantung berfungsi untuk mengepam darah yang mengandungi oksigen dan nutrian ke seluruh tubuh badan.